Delhi-groepsverkrachters krijgen doodstraf
13 Sep 2013, 07:15
foto
De vier verkrachters hadden eerder gezegd dat ze onschuldig waren. (Beeld: BBC)


Een Indiase rechtbank heeft vier mannen veroordeeld tot de dood voor de groepsverkrachting van en moord op de student Jyoti in de hoofdstad Delhi op 16 december vorig jaar. De aanval leidde tot gewelddadige protesten in heel India en resulteerde in de nieuwe wetten tegen verkrachting.

Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur en Pawan Gupta zijn eerder deze week schuldig bevonden op alle punten. Rechter Yogesh Khanna zei dat de zaak viel onder de "verschrikkelijkste van de ongewone categorie". Hij heeft alle pleidooien voor lichtere straf verworpen.

De 23-jarige studente fysiotherapie werd in december aangevallen in een bus en overleed twee weken later aan haar verwondingen. Rechter Khanna zei dat de aanval “het collectieve geweten van India heeft geschokt” en dat rechters hun ogen niet kunnen afwenden van dergelijke misdaden.

"Deze zaak valt zeker onder de verschrikkelijkste van de ongewone categorieën en is de doodstraf hiervoor gerechtvaardigd," voegde hij eraan toe.

Een van de veroordeelde mannen, Vinay Sharma, brak in tranen uit toen hij het vonnis vanmorgen aanhoorde. Eerder eisten demonstranten buiten de rechtbank dat de vier mannen moeten worden opgehangen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April