Vaseur wil SRD 3 miljoen voor directeursstoel EBS
20 Aug 2013, 06:00
foto


Kenneth Vaseur, directeur van de Energie Bedrijven Suriname, die in ongenade is gevallen, wil als multimiljonair het staatsbedrijf verlaten. Alles bij elkaar opgeteld, wil hij een gouden handdruk van bijkans SRD 3 miljoen van de Staat. Zijn ingediende afkoopregeling heeft binnen de directie en in de gelederen van de regering een schokeffect teweeggebracht.

De afkoopregeling moet de inkomsten tot zijn pensioengerechtigde leeftijd van zestig jaar in het jaar 2019 overbruggen. Vaseur blijkt een bruto jaarinkomen te hebben van SRD 412,708 over 2013. Voor het komende jaar zou dit bedrag volgens zijn ingediende afkoopregeling oplopen tot SRD 717.500. Ook zijn er een paar posten opgenomen in de regeling die menigeen de wenkbrauwen laat fronsen. Vaseur heeft nauwelijks 16 maanden op de directeursstoel gezeten. Ook eist hij een eenmalige pensioenuitkering van SRD 19.056.

Vaseur moest zijn verlof opnemen. De leiding van het bedrijf is in handen van de directieleden Willy Duiker als waarnemend algemeen directeur en Marcel Eyndhoven, technisch directeur. De gewezen technisch directeur Sam Mehardjan zal het duo ondersteunen. Haast alle structuren in het bedrijf hadden een onprettige werkrelatie met Vaseur wat ook ertoe heeft geleid dat hij de laan is uitgestuurd. De aandeelhouder van de EBS moet nog een besluit nemen over de afkoopregeling. Gezien de vele vraagtekens die geplaatst worden, ligt het niet voor de hand dat akkoord gegaan zal worden met de vraag van Vaseur.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April