Brunswijk wil ontwikkeling voor Coronie brengen
18 Aug 2013, 02:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk wordt warm onthaald in Coronie door partijgenoten.


“Ik voel me verplicht te werken om ontwikkeling te brengen voor Coronie. Ik weet dat ik later verantwoording verschuldigd zal zijn aan mijn kleinkinderen”. Dit zei de voorzitter van de Algemene Bevrijding en Ontwikkelings Partij (ABOP), Ronnie Brunswijk, zaterdagavond tijdens een vergadering in Friendship, Coronie.

Vergezeld van onder andere ABOP-toppers Marinus Bee, de ministers Alice Amafo en Stanley Betterson zei Brunswijk dat hij een zekere affiniteit heeft met het district. Hij stelde trots zijn dochter, die van Coroniaanse komaf is, voor aan de districtsgenoten. Brunswijk maakt dit weekend een tocht naar het westen van het land, want ABOP zal landelijk meedoen aan de verkiezingen.

Hard werken
"Ik voel het en ik weet het, Coronie heeft lang op mij gewacht en nu is het moment aangebroken", zei Brunswijk die zich goed in zijn vel voelde en het publiek in extase bracht. Hij had het tijdens de verkiezingen in 2005 reeds geprobeerd, maar toen was Coronie nog niet ready voor hem, deelde de politicus mee.

Hij benadrukte dat ontwikkeling gepaard gaat met hard werken. Hij gaf aan de zeven kernen uit verschillende delen van Coronie, die tijdens de vergadering zijn geïnstalleerd, en het publiek mee om hard te werken voor de partij. ABOP moet ten minste één van twee zetels binnenhalen, zodat de partij een wezenlijke bijdrage kan leveren in de ontwikkeling van het district. Volgens hem zijn de vele klachten over de achteruitgang van het district niet aan hem voorbij gegaan en ook niet aan dovemansoren gezegd.

Tijd voor de 'vooruitspiegel'
De kernen moeten volgens Brunswijk hard werken om tussen nu en vier maanden te groeien naar ruim 650 partijleden. "Als we in staat zijn geweest te werken voor het binnenland om een zekere ontwikkeling te brengen en het leed enigszins te verzachten voor de mensen, waarom zou dat niet kunnen voor Coronie?" vroeg Brunswijk. Hij werd als leider van de 21e eeuw en de reddende engel voor de armen aangekondigd. De tijd van de waarheid voor Coronie is nu aangebroken en zal volgens hem blijken dat de leugen zal wegrennen.

Het is tijd voor de vooruit spiegel. "Gedane zaken nemen geen keer. Het moment is nu om te gaan voor de waarachtige ontwikkeling", zei minister Amafo, die zich ook afvroeg waarom Coronie nog steeds worstelt met zijn ontwikkeling. De sprekers voor haar hadden diverse zaken opgesomd over de achteruitgang van het district. Volgens haar ligt de toekomst van het district in handen van de gemeenschap zelf. "De ABOP is slechts het instrument om de ontwikkeling te helpen bewerkstelligen", meent Amafo.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April