Waldjinah krijgt eerste Jamu Lifetime Achievement Award
16 Aug 2013, 04:00
foto
Waldjinah (Foto: Jamu)


De Indonesische zangeres Waldjinah heeft onlangs van de Stichting ter bevordering en ontwikkeling van de Jawa Muziek (Jamu), de eerste Jamu Lifetime Achievement Award ontvangen. De zangeres uit Solo-Indonesië, heeft ruim 170 albums opgenomen en meer dan 1700 liederen op haar naam staan.

Sinds haar eerste bezoek aan Suriname in 1972, wordt haar muziek vaak gedraaid door mediahuizen en muziekverzamelaars van traditionele Jawa en Kroncong liederen. Zij kreeg haar award bij de ‘Bodo Special’ viering georganiseerd door Pertjajah Luhur (PL) te Dessa in het district Wanica.

De zangeres is intussen weergekeerd naar Solo-Indonesië. De artiesten Aida Amatstam, Eddy Assan, Dewi Ast en Idris Permata die op uitnodiging van PL in Suriname zijn voor de Bodoviering, blijven tot en met 19 augustus in Suriname. Op zaterdag 17 augustus geven zij een Bodo Kupat Party op Tamanredjo (TSB) in het district Commewijne. De muzikale begeleiding zal in handen zijn van Final Step.

Het bestuur van Jamu bestaat uit Saimin Redjosentono, Sai Pawiroredjo en voorzitter Soewarto Moestadja. Moestadja reikte de prijs uit aan Waldjinah. De uitreiking van de award moet gezien worden als een bevestiging van haar bijdrage sedert de jaren '70 met songs die dagelijks te horen zijn via de radio- en televisiestations Garuda, Pertjajah, Mustika en Bersama, zegt Jamu. De hits Entit, Walang Kekek, Putri Solo, Kembang Katjang, Ande ande lumut, Jangkrik Genggong, Pamudjiku slameto en vele andere Javaanse songs, zullen bekend zijn bij de liefhebbers. Entit is opgenomen in de Staatsmuziek studio Lokananta in Solo. Waldjinah heeft ook albums opgenomen met onder andere Gesang, Mus Mulyadi, Sundari Sococo en Titiek Puspa.
Advertenties