Grandeur fashionshow, primeur tijdens Carifesta
15 Aug 2013, 08:00
foto
Een van de modellen van de fashion show.


Bij de vele activiteiten van Carifesta XI, is een grandeur fashionshow een unicum binnen dit Caribisch cultureel gebeuren. Diverse top modeontwerpers uit de Caribische regio, die ook in Europa en Amerika naam hebben gemaakt, zullen hun creaties tonen. Naast de topontwerpers worden de modecreaties eveneens geshowd door met zorg uitgekozen modellen. De Grandeur fashionshow is het enige betaald evenement van Carifesta.

“Op verzoek van de Caribische landen hebben we besloten fashion ook op te nemen in het Carifesta gebeuren. De show wordt niet gehouden op de Grand Carifesta Market, maar in Royal Torarica. Een kaartje voor dit topevenement kost SRD 250”, zegt hoofdcoördinator van de fashion show, Wilma Stomp aan Starnieuws. Zij verzekert dat hoewel het gaat om internationale trend het toch een volwaardige Caribische modeshow wordt. “In het Caribische gebied is het gebruik van katoen, linnen, vezel en andere stoffen toch anders”, legt Stomp uit.

Hoger op de ladder komen
Volgens Stomp is dit een unieke gelegenheid om ook Suriname op de wereldkaart te brengen. Van Surinaamse zijde doen er ook top modeontwerpers mee. Stomp is ook modeontwerper. Voor de Surinaamse modellen die de creaties gaan showen, is dit volgens haar een manier om een stap hoger te komen in de fashionwereld. Na de show die maandag wordt gehouden, is er een afterparty waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en er ook gelegenheid is om creaties van de ontwerpers te kopen en te bestellen.

“Met de fashionshow wordt niet meteen ingespeeld op de verschillende culturen in de Caribische landen, maar wordt wel de Caribische mode voor het voetlicht geplaatst”, zegt Stomp. De show past helemaal in de gedachte dat Suriname een toegangspoort is naar andere internationale markten zoals Europa”, zegt zij. De showcoördinator is ervan overtuigd dat ondanks het een betaalde activiteit is, het evenement een groot succes zal worden. “Ik denk dat de meeste kaarten nu al zijn verkocht”, zegt Stomp. Landen die aan de Grandeur fashionshow mee doen zijn: Belize, Haïti, Guyana, Suriname, Cuba, Trinidad & Tobago en St.Lucia.

Wilfred Leeuwin
Advertenties