Simons: Bouterse heeft stilstand woningbouw doorbroken
11 Aug 2013, 12:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons feliciteert president Desi Bouterse die volgens haar de stilstand in de woningbouw heeft doorbroken. Zij heeft door Hanna's Lust gereden en is aangenaam verrast met de ontwikkelingen op het project. Simons zei bij de feestelijke overhandiging van sleutels aan eigenaren van woningen zaterdag, dat "we altijd zaken sneller willen", maar ze is blij met het resultaat dat is neergezet.

Simons zei dat de regering het huisvestingsvraagstuk vanuit verschillende invalshoeken probeert op te lossen. Er wordt ook aan gedacht om mensen die geen vaste baan en geen regelmatig inkomen hebben in aanmerking te laten komen voor een woning. Het stemt haar goed dat er gewerkt wordt aan oplossingsmodellen.

Aan het eind van deze regeerperiode zullen enkele duizenden woningen er staan, zei Simons. Het huisvestingsvraagstuk is structureel aangepakt met wetgeving. Er zal ook ernaar toe gewerkt worden dat mensen op eigen kracht kunnen zorgen voor huisvesting, waarbij de overheid faciliterend zal optreden. Simons merkte op dat de wetgeving voldoende garantie zal bieden waardoor mensen precies weten wat ze moeten doen om aan een woning te komen. De assembleevoorzitter zei erg blij te zijn met de ontwikkeling op diverse projecten.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April