NPS: Limesgracht na vier jaar nog steeds een puinhoop
08 Aug 2013, 04:00
foto
Het troosteloze beeld van Limesgracht.


(Aangeboden)

De start van het reconditioneringsproject Limesgracht in 2009, bracht blijdschap bij de omwonenden van Frimangron en Land van Dijk. Maar vier jaar later ervaren de omwonenden en ook de Nationale Partij Suriname (NPS) het project als een nachtmerrie.

Bij de oriëntatie op de voortgang van het project Limesgracht spraken diverse boze bewoners zich uit over het verloop van het project en het effect daarvan op de omgeving. De situatie in de straat is niet om over naar huis te schrijven. Automobilisten maken volgens de bewoners een chaos van de weg. De trottoirs, waar veel geld in is geïnvesteerd voor nieuwe bestrating, worden kapot gereden. `Zij rijden over de trottoirs of komen in aanrijding met schuttingen van buurtbewoners`. Diepe gaten in de straat dragen zorg ervoor dat bumpers van de voertuigen kapot raken en of dat burgers struikelen. De bewoners merken op dat ondanks hun roep om hulp er door de autoriteiten niets wordt gedaan. Een bewoner merkte op dat ze voor het eerst met wateroverlast te maken hebben in de Limesgracht en dat taxibestuurders weigeren in de straat te komen. Ook de communicatie met de buurtbewoners is de afgelopen jaren verslechterd. Het is duidelijk dat de bewoners zich in de steek gelaten voelen.

Een schoolvoorbeeld van slecht openbaar bestuur. De benarde financieel economische situatie van ons land, is ook al merkbaar bij dit project. De overheidscommunicatie met de bevolking van het gebied verloopt slecht. Is het misschien omdat dit project door de voorgaande regering is opgestart, dat het minder belangrijk is, vraagt de NPS afdeling Paramaribo zich af. We zullen de komende maanden alle ondersteuning aan de buurt moeten geven om tot goede oplossingen te komen voor de vele problemen waarmee de buurtbewoners te kampen hebben.
Continuïteit van bestuur is een belangrijk principe waar de NPS zich op baseert. Het evenwichtig plannen van financiële middelen en de haalbaarheid van projecten, is een zaak die blijkbaar nog goed tot de huidige bestuurders moet doordringen.

NPS afdeling Paramaribo
John van Coblijn (voorzitter)
Advertenties