Voorproefje Carifesta XI smaakt naar meer
28 Jul 2013, 04:00
foto


"Het doet er niet meer toe vanwaar je kwam. Allamala wi na wan, Srananman", werd er uit volle borst gezongen op het Onafhankelijkheidsplein. Met dit lied werd ook de launch van Carifesta XI afgesloten, zaterdagavond. De show was eveneens bedoeld om de samenleving warm te maken voor het festival. Er is zichtbaar genoten van het muzikale voorproefje.

Tientallen artiesten hebben op twee podia in twee uren een flitsende show afgewerkt. De groepen werden met een videootje aangekondigd in plaats van een ceremoniemeester. Hierdoor was er geen onderbreking in de muziek waardoor de sfeer constant 'feestelijk' gehouden werd. Het aanbod varieerde van Folklore, Jazz, Hip Hop tot Rock, Kaseko, Acapella, Aleke en Gospel. "We hebben laten zien wat we als land te bieden hebben op muzikaal vlak", zegt een duidelijk tevreden Nancy de Randamie. Zij is uitvoerend producent van de pre-Carifesta XI. "We hebben hiermee getoond dat we op heel hoog niveau kunnen meedoen." Het publiek zong en danste vaker mee op het gevarieerd aanbod van muziek en vroeg af en toe naar meer. "Dat was ook de bedoeling", legt de Randamie uit. "We hebben een 'tesi' gegeven. Nu zijn de mensen warm gemaakt voor nog meer."

Goede samenwerking
De pre-Carifesta heeft ervoor gezorgd dat er samengewerkt is op verschillende niveaus en rivaliteit voor het groter doel aan de kant is gezet. "De artiesten hebben echt het goede voorbeeld gegeven", zegt de Randamie. Ook op technisch vlak is er samengewerkt. Het evenement is vastgelegd door het team van de STVS en uitgezonden door ATV Kanaal 2 en was ook live te volgen op de website van Carifesta XI.

Niet alleen de Surinamers krijgen een 'tesi' deelt de Randamie mee. "Het eindproduct zal in de regio afgespeeld worden om ook daar de mensen te laten proeven van Suriname." De show zal tot en met 16 augustus herhaald worden op de Surinaamse televisie.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties