Wycleff Jean en Donnie Mc Clurken ook op Carifesta
26 Jul 2013, 17:00
foto


Wycleff Jean en Donnie Mc Clurken zullen ook van de partij zijn op Carifesta XI. Dit deelde de Carifesta XI commissie mee tijdens de wekelijkse persconferentie. De organisatie gaf een beeld over de stand van zaken op weg naar het festival. Er zijn nog wat zaken die in orde moeten komen om het officiële programma af te ronden.

Vaststaat dat het festival zal bestaan uit vijftien programma elementen die op 21 plaatsen in en buiten Paramaribo afgewerkt zullen worden. Het terrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken is het centrale punt. Daar zal de ‘Grand Carifesta Market’ opgezet worden. De datum voor het optreden van de gospelartiest Donnie Mc Clurken is vastgesteld op 17 augustus op het Onafhankelijkheidsplein. Wanneer Wycleff Jean optreedt, is nog niet zeker. De organisatie mikt op 23 augustus omdat dan president Michel Martelly van Haïti in Suriname zal zijn. Er wordt tegemoet gekomen aan Martelly die verzocht heeft om in hetzelfde gebouw als Wycleff Jean te zijn.

"De Surinaamse muziekliefhebbers zullen het moeilijk krijgen bij het bepalen van welke show ze willen meemaken", merkte Mario Emanuelson op. Hij is de coördinator van het muziekgebeuren tijdens Carifesta XI. "Het aanbod is zeer groot maar ook erg gevarieerd." Er zal dagelijks opgetreden worden op de Grand Carifesta Market. Een ander hoogtepunt zal zijn een 'Steel Band Battle' tussen drie landen.

Onderdelen programma
De programma elementen zijn Opening, Fashion, Community festivals, Youth Village, Film festival, Theater, Dans, Muziek, Storytelling, Visual arts, Culinair, Crafts, Country Nights, Symposia en Workshops en Tradional/Folk village. Er moet nog bepaald worden hoe enkele programma elementen 'live' op de beeldbuis te krijgen. De organisatie garandeert dat elk element bijzonder zal zijn. De jeugd krijgt genoeg te doen op het festival. Behalve de activiteiten in de Youth Village mogen zij ook 'Popki Patu' houden op de Grandmarket. De Popki Patu is onderdeel van element Culinair. Een ander onderdeel is het Rumfestival waarbij niet alleen gedronken maar ook gekookt en gebakken zal worden met rum.

Een probleem waarmee de organisatie te kampen heeft, zijn de late inschrijvingen van landen voor deelname aan bepaalde elementen. Dit bemoeilijkt het afronden van het officiële programma. Ondertussen werkt de organisatie heel hard aan het bewuster en enthousiaster maken van de samenleving. Hiervoor worden een televisieprogramma en spotjes ingezet. En om de mensen alvast warm te maken wordt er morgen op het Onafhankelijkheidsplein een grootse Pre-Carifesta gehouden. Er zal zonder onderbreking opgetreden worden en is het evenement 'live' te volgen op www.carifesta.net

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April