Streetartfestival van Switi Rauw om stad te verfraaien
25 Jul 2013, 06:00
foto


De gemeenschap kan van 3 tot 9 augustus genieten van het ‘Streetartfestival 2013’ van de organisatie Switi Rauw. “Het doel van het Streetartfestival 2013 is om de stad te verfraaien”, zegt Kevin Headley, een van de initiatiefnemers van het project. Dertien jonge artiesten die aangesloten zijn bij Switi Rauw, zullen hun kunsten tonen. Het thema is ‘Joy’ (vreugde) en het subthema is ‘Milieu’.

Vooraf wordt bekendgemaakt waar de kunstenaars bezig zullen zijn. ”We geven het publiek een kans om van dichtbij te ervaren hoe de schilders te werk gaan. Ze zien dan hoe een muurschildering tot stand komt”, legt Headley uit. Op tien verschillende locaties in het centrum, gaan deze 13 artiesten, van een smerige muur een kunstwerk maken.

Kunstzinnig
Het gaat niet alleen om het plaatsen van een muurschildering. Dit initiatief past helemaal in het kader van het Carifesta XI evenement. “We willen alle toeristen, in het bijzonder collega-artiesten, gasten die afreizen naar Suriname in een kunstzinnig verfraaide binnenstad verwelkomen”, zegt Headley.

Het plaatsen van straatkunst op de muren gebeurt geheel in overleg met de autoriteiten. Het na-traject van deze werken is voor Switi Rauw weggelegd. “Een voorbeeld is het kunststuk aan de Jesurrunstraat. Het is een jaar geleden op die muur geschilderd. En als je ernaar kijkt, lijkt het alsof het gisteren pas is gemaakt”, lacht Headley trots.
Advertenties