Waldy Simson toont veelzijdigheid in expositie
24 Jul 2013, 17:00
foto
De kunstenaar Waldy Simson met Nelson Mandela. (Foto: Collectie Waldy Simson)


De Expositie Waldy Simson in De Hal opent zondag in de expositiezaal De Hal aan de Grote Combeweg. Waldy Simson zal in deze expositie zijn veelzijdigheid laten zien. Het publiek zal er onder andere via muziekstukken, poëzie, schilderijen, keramiek, papiersnijwerken, tiffany, gravures op glas en materiaal rond de ontmoeting van de kunstenaar met Nelson Mandela, een beeld krijgen van zijn artistieke ontwikkeling sinds zijn vertrek in 1998 uit Suriname om te gaan wonen en werken op Aruba.

Anne-Marie Sanches zal de presentatie rond de opening verzorgen. Het mannenkoor Marantha zal op de binnenplaats van De Hal, na het Volkslied van Suriname, de door Simson geschreven liederen ‘Mijn dank’ en ‘Bede voor de dag' ten gehore brengen. Celestine Raalte zal de door Simson geschreven gedichten ‘Sranan’, ‘De kunstenaar’ en het, door Simson aan Nelson Mandela opgedragen, gedicht ‘Hoop’ declameren. De directeur van Cultuur, Stanley Sidoel is een van de genodigden op deze expositie. Hij zal ook het woord voeren.

Simson zal enkele door hem gemaakte portretten onthullen. Hij noemt dit moment in een bericht zelf het hoogtepunt van de expositie. Het zal in deze gaan om het papier portret ‘June 25th 2009’ en het tiffany portret ‘Everyday creates your history version 2.’

De Expositie Waldy Simson In De Hal duurt tot en met zondag 4 augustus. De website artisit.webs.com geeft meer informatie over de artiest.


Activiteit: Expositie Waldy Simson in De Hal. Plaats: Grote Combeweg 45. Openingstijden: 9.00 – 12.00 uur en van 18.00 – 21.00 uur. Periode: zondag 28 juli t/m zondag 4 augustus
Advertenties