Crowdfunding voor documentaire Derek Walcott succesvol
19 Jul 2013, 21:00
foto
Derek Walcott en Ida Does


Binnen twee maanden heeft regisseur Ida Does USD 30.000 binnengehaald voor het maken van de documentaire over dichter en Nobelprijswinnaar Derek Walcott uit St.Lucia. Does was een online crowdfunding campagne gestart en had een netwerk van vrienden ingezet voor het halen van dit resultaat.

De donaties zijn van over de hele wereld gekomen. Bij de start van hun campagne werden de filmmakers ambitieus genoemd. “Dat klopt natuurlijk ook, crowdfunding is relatief nieuw in de culturele wereld, zeker voor films”, zegt Does. Twee grote sponsors komen uit Suriname en Trinidad. In Suriname is het zakenman Remy Vijzelman met zijn bedrijf IntegraMarine & Freight Services en uit Trindad is het Shell Trinidad Limited.

De filmmakers hopen de resterende Euro 5000 nog binnen te halen voor de film in première gaat. Does heeft er vertrouwen in dat dit zal lukken. Zij heeft nooit getwijfeld over het behalen van het doel. “Dat is geen achteraf gepraat”, zegt zij,”maar een sterke overtuiging die we hadden bij de aanvang van het project. Wij wilden dit als onafhankelijke filmmakers doen en hebben het risico gedragen. Tot het einde toe blijft het een ‘labor of love.’ Dat gevoel van liefde voor de Caribische geschiedenis, voor de kunsten en voor Derek Walcott’s poëzie is overgekomen. De donateurs en sponsors dragen ons. “

De documentaire over Derek Walcott wordt geproduceerd door Ida Does Productions in samenwerking met Rebecca Roos Productions. Geïnteresseerden in het project kunnen de website www.walcottfilm.com bezoeken.
Advertenties