Carifesta groots opgezet in Powaka
19 Jul 2013, 20:00
foto


Het district Para zal het Community Festival ter gelegenheid van Carifesta XI, op zaterdag 17 augustus 2013 organiseren in het recreatieoord Wakoeri te Powaka. In de natuur, op het wit savannezand, nabij de koele donkere wateren, worden gasten uit andere delen van Suriname en de Caribische landen, ontvangen. Het programma zal ingevuld worden met onder meer inheemse traditionele demonstraties, een craftmarket, inheemse talen workshops en muziekoptredens.

De kapitein van Powaka, Ronald Mokosie, zal zich samen met zijn bestuur inzetten om de locatie binnen een maand in te richten voor het festival. De aangrenzende inheemse dorpen Klein Powaka, Redi Doti, Cassipora, Pierre Kondre en Cabendadorp zullen ook hun bijdrage leveren. Er worden bussen ingezet in alle wijken van geheel Para voor het transporteren van bezoekers aan het festival.

Inheems programma
De subcommissie van Para was voornemens meerdere activiteiten te organiseren, maar kan dat niet door het beperkt budget dat per district beschikbaar is. Het ingediende project van Para aan de Carifesta hoofdcommissie moest aangepast worden tot een kleiner deelplan. De wijze van aanbesteding van het budget en de procedure voor het verkrijgen van de middelen geschieden op aanwijzing van de hoofdcommissie.

De installatie van de subcommissie Carifesta onder leiding van districtssecretaris Eric Grauwde, vond op 28 maart 2013 plaats op het Commissariaat. Daarmee werd de eerste formele stap gedaan voor de participatie van Para aan Carifesta XI. Volgens Stanley Sidoel, ondervoorzitter van de Carifesta hoofdcommissie, moet Para zich beter profileren, omdat de gastlanden vanuit de internationale luchthaven via dit district hun intrede doen in Suriname.

Sidoel gaf de opdracht om speciale aandacht te geven aan het onderdeel ‘Inheems programma’, welke opgenomen is in het nationale plan van Carifesta XI. In Para komen de meeste inheemse dorpen van het land voor. Sidoel vond het daarom voor de hand liggend dat dit district bij het organiseren van zijn community festival koos voor het thema inheemse Surinamers.

Marvin Moesan

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April