Telgt neemt gas terug met 'The Talk'
14 Jul 2013, 15:00
foto
Programmamaker Wayne Telgt


Programmamaker Wayne Telgt neemt wat gas terug en zal ongeveer twee weken stoppen met 'The Talk' op radio Apintie. Hij voelt zich niet comfortabel na een bedreiging vannacht. Een grote zwarte Ford stopte bij zijn auto toen Telgt vannacht wegging van de studio van Apintie. Hij kreeg een ernstige bedreiging aan zijn hoofd geslingerd, waarna het voertuig in een vaart wegreed. De collega van Apintie die de deur achter hem sloot, heeft de auto ook gezien maar dacht dat het ging om iemand die de programmamaker kende.

Telgt zegt aan Starnieuws dat hij verschillende bedreigingen heeft moeten aanhoren. In sommige programma's op andere radiostations is dat ook gebeurd, zonder dat de bellers gecorrigeerd zijn. Mensen zeiden dat hij een kopje kleiner gemaakt moet worden. Telgt heeft een afspraak met de leiding van het Korps Politie Suriname om over deze kwestie te praten. "Ik kijk welke maatregelen genomen moeten worden om mij en mijn gezin te beschermen", deelt Telgt mee.

"Ik moet zeggen dat ik alle ruimte krijg van directeur Charles Vervuurt van Apintie. Hij legt me geen strobreed in de weg. Maar ik vind het belangrijk dat mijn familieleden geen gevaar lopen door mensen die agressief reageren op mijn programma. Ik ben gewend, zonder mensen te beledigen, keihard de waarheid te zeggen", stelt Telgt. Hij zal kijken of het concept van het programma moet worden aangepast door verschillende maatschappelijke vraagstukken te bespreken, zegt de programmamaker. Hij vindt het nodig om wat meer voorzorgsmaatregelen in te bouwen. Vanmiddag om 16.30 uur zal hij kort ingaan op deze kwestie op Radio Apintie.
Advertenties