30 gezinnen krijgen sleutels woningen Coronie
14 Jul 2013, 09:00
foto
Dertig gezinnen hebben zaterdag de sleutels ontvangen van de woningen in Coronie.


President Desi Bouterse heeft zaterdag de eerste sleutel van de dertig woningen in Coronie uitgereikt aan de bewoners. Het gaat om twintig koopwoningen en tien huurwoningen. Er zijn ook grondbeschikkingen uitgereikt aan de bewoners. Diverse mensen in het district zijn aangesloten op het gerenoveerde waterleidingnet.

Naast de president hebben ook de ministers Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer), Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Hendrik Setrowidjojo (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Jim Hok (Natuurlijke Hulpbronnen) grondbeschikkingen uitgereikt.
Districtscommissaris Harold Sijlbing zei dat lang gewacht is op dit moment. Hij deelde mee dat veel mensen blij gemaakt zijn omdat ze nu een dak boven het hoofd hebben.

De president merkte op dat er enorme inspanningen verricht zijn door de werkgroep en het managementteam Herstructurering Huisvesting. Hij haalde aan dat vooral de beschikking over grond en het bouwrijp maken van de terreinen veel tijd hebben gevergd. Bouterse zei dat eerlijk uitgelegd moet worden aan het volk waarom er stagnatie is opgetreden waardoor niet alles gerealiseerd is wat beloofd was.
De president is tevreden met het project, waarbij de ruimtelijke ordening goed tot recht is gekomen. Acht maanden geleden werd de eerste steen gelegd.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April