'Goudenregen' moet voor gouden toekomst SLM zorgen
08 Jul 2013, 00:00
foto
In de business class van 'Goudenregen' is er gekozen voor een zakelijke stoelconfiguratie waarbij vier stoelen tegen over elkaar geplaatst zijn. (Foto: Santosh Gangaram Panday)


'Goudenregen' moet een gouden toekomst voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) brengen. Vicepresident Robert Ameerali onthulde zondag de naam van PZ-TCQ, de nieuwste aanwinst van de national carrier, de Boeing 737-300. Dit gebeurde op de Johan Adolf Pengel International Airport.

Kort nadat de nieuwe naam wereldkundig was gemaakt door de vicepresident, viel er een korte regenbui. Dit is ervaren als 'een gouden zegen'. Hierna mochten de genodigden het toestel van binnen bezichtigen. Ameerali zei dat wat hem betreft de business class veel ruimer moet zijn. Dit toestel zal de presidentiële vluchten uitvoeren. De regering heeft eerder besloten om rechtstreeks zaken te doen met de SLM en maakt gebruik van een toestel zodra het nodig is. De 'Goudenregen' zal ook ingezet worden voor charters van particulieren.

Gestegen vervoersaanvraag
Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM, zegt dat met de aanschaf van de 'Goudenregen' de SLM inspeelt op de regionaal gestegen vervoersvraag van 17%. Met de inzet van dit derde toestel wordt de capaciteit regionaal direct met 50% verhoogd. De SLM heeft in de planning uitbreiding van de regionale bestemmingen en een hogere frequentie naar bestaande bestemmingen.

Mede op verzoek van de regering is de business class met 100% uitgebreid naar zestien comfortabele stoelen, in vergelijking met de huidige twee Boeing 737's. Uniek is ook de zakelijke stoelconfiguratie van vier stoelen die tegenover elkaar gesitueerd zijn. Ruim honderd passagiers kunnen plaatsnemen in de economy class.

Commercieel inzetten
De derde Boeing van SLM zal regulier onderhouden worden door de technische dienst van SLM, maar voor grote onderhoudsbeurten zal er uitbesteding plaatsvinden. Vanaf vandaag zal dit toestel officieel ingezet worden voor commerciële vluchten.

Met deze laatste aanwinst komt de SLM op vier toestellen in zijn vloot. De twee toestellen op de regionale route hebben namen van districten: District of Commewijne en district of Marowijne (beide Boeing 737). Voor het derde regionale toestel is niet gekozen voor de naam van een district. De Mid-Atlantische route wordt verzorgd door de Palulu (Airbus A340). Deze zijn in 2009 gehuurd. De SLM bekijkt de opties om medio 2014 ook de vloot op de Mid-Atlantische route te vernieuwen of uit te breiden met nog een toestel. Hierover zal er nog een officieel besluit genomen moeten worden.

Santosh Gangaram Panday

Thursday 27 June
Wednesday 26 June
Tuesday 25 June