Nog veel onduidelijkheid over NZS dat per 1 juli is ingegaan
08 Jul 2013, 06:00
foto


In diverse talkshows van zondag blijkt dat er landelijk nog grote misverstanden zijn over het Nationale Zorg Stelsel (NZS). De verzekering is ingevoerd zonder een gedegen voorlichting te geven. Hoewel de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken, brieven gestuurd hebben naar de Vereniging van Medici en een gesprek gevoerd hebben, blijken ook artsen niet te weten wat er moet gebeuren.

De overheid heeft Self Reliance gecontracteerd voor deze basisverzekering. "Dit betekent dat per 1 juli 2013 alle kinderen van 0-16 jaar en de 60 plussers met de
Surinaamse nationaliteit verzekerd zijn. Vanwege dit gegeven doen wij een dringend beroep op u om ingaande 1 juli 2013 te allen tijde medische zorg te verlenen aan deze verzekerden waar nodig", deelt Volksgezondheid mee in een schrijven aan de medici.

De regering heeft ervoor gekozen om via scholen de formulieren te verstrekken. Ook kinderen die al verzekerd zijn bij het Staatsziekenfonds (SZF) krijgen formulieren mee. Deze kinderen komen echter niet in aanmerking voor de verzekering. Een regeringsdelegatie onder leiding van president Desi Bouterse legde bij het startsein de vorige week uit dat het gaat om een voorlopige registratie. De verzekering is echter al ingegaan en artsen kunnen bij Self Reliance declareren. Ook voor spoedeisende hulp moet er niet meer worden betaald door deze groep verzekerden.

U kunt de brieven hier downloaden
pdf-icon.gif Bijlage_Brief_no_819_BZSR_instructies.pdf     pdf-icon.gif Brief_no_819_Brief_aan_Directeur_Volksgezondheid.pdf                
Advertenties