Coalitietop gaat vandaag niet door
16 Jun 2013, 14:45
foto
De coalitieleiders Ronnie Brunswijk, Paul Somohardjo en Desi Bouterse. (Archieffoto)


De coalitietop die voor zondag is aangekondigd door president Desi Bouterse zal vandaag niet doorgaan. De president komt volgens schema pas na middernacht terug uit Haïti, waar hij sinds vrijdag een officieel bezoek brengt. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, landt rond 20.00 uur op Zanderij. In het SLM-toestel zit ook minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hij keert terug van een reis uit China.

Bouterse heeft aangekondigd dat meer ministers en directeuren het veld moeten ruimen. Hij heeft een slag om de arm gehouden door mee te delen dat hij niet in zijn eentje beslist omdat hij rekening moet houden met de coalitiepartners. De ministers Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto zijn beiden van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Intussen heeft Somohardjo vanuit Den Haag meegedeeld dat "het samen uit samen thuis is". Als de president komt aan een van de ministers van Pertjajah Luhur, treden de anderen ook af. "Met onze zes zetels vormen wij een solide groep", zegt de politicus aan Starnieuws. "Wij zullen deze regering gedogen, maar wij gaan niet toestaan dat een minister naar huis wordt gestuurd, want ze hebben hun uiterste best gedaan om het werk te doen", stelt Somohardjo. Waarschijnlijk zal de coalitietop maandag worden gehouden.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June