President en bedrijfsleven werken druk schema af in Haïti
15 Jun 2013, 16:10
foto
President Desi Bouterse en zijn ambtgenoot Michel Martelly bij aankomst in Haïti. (Beeld: Kabinet van de president)


De presidentiële delegatie en ondernemers werken een druk schema af in Haïti. Staatshoofd Desi Bouterse werd op de luchthaven ontvangen door ambtgenoot Michel Martelly. Gelijk na aankomst vrijdagmiddag, kreeg de delegatie een lunch aangeboden door de gastheer.

Met de president is behalve First Lady Ingrid Bouterse-Waaldring ook meegereisd Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en Wilgo Bilkerdijk van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Een sterke delegatie van de rijstsector is eveneens van de partij. Badresein Sital en Imro Manglie maken ook deel uit van het gezelschap.

"We hebben de ene bespreking na de andere. Er wordt een strak schema afgewerkt", zegt een van de delegatieleden uit het bedrijfsleven aan Starnieuws. Diverse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven voeren gesprekken met mogelijke partners om na te gaan welke zaken er gedaan kunnen worden. Suriname is van plan om rijst te leveren aan Haïti. Ook de mogelijkheden voor seizoenarbeiders worden bekeken. Haïti heeft technische assistentie gevraagd bij het opzetten van een rijstverwerkingsunit. Suriname zal een consulaat openen in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Haïti zal een consulaat in Paramaribo vestigen. De delegatie keert zondag terug naar huis.

De beelden van de ontvangst in Haïti zijn beschikbaar gesteld door het Kabinet van de president.
            video.gif video