Uitvoeringsbesluit Standaardenwet moet nog afgekondigd worden
15 Jun 2013, 08:00
foto
Remy Grauwde, directeur van het Surinaams Standaarden Bureau en de Indiase ambassadeur Murugesan Subashini wisselen documenten uit. Minister Ismanto Adna kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


Het uitvoeringsbesluit van de Standaardenwet die vorig jaar gewijzigd is, moet nog door president Desi Bouterse nog afgekondigd worden. Dit zegt de directeur van de Surinaams Standaarden Bureau (SBB), Remy Grauwde. Volgens Grauwde is het de innige droom van het SBB dat de wettelijke taken formeel door de wet gedekt, uit te kunnen voeren. Dit gebeurt nu nog beperkt, omdat het uitvoeringsbesluit dat al compleet is, nog in werking moet treden.
Grauwde spreekt de hoop uit dat minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie deze kwestie zo snel mogelijk op de agenda van de raad van minister plaats. Vrijdag vond ook de ondertekening plaats van de Memorandum of Understanding plaats tussen het SSB en Bureau of Indian Standards (BIS).

Grauwde zegt aan Starnieuws dat er in dit document diverse onderwerpen zijn opgenomen die beide organisatie met elkaar gemeen hebben. Volgens hem is SSB nog een jonge organisatie en beschikt het nog niet over de benodigde interne capaciteit in vergelijking met het BIS. “De kennis en ervaring van BIS kunnen wij gebruiken om verder te groeien”, zegt Grauwde. Daarom is hij blij met deze samenwerking.

Ewen Cicilson