President kondigt vertrek meer ministers én directeuren aan
14 Jun 2013, 13:03
foto
President Desi Bouterse, vlak voor vertrek naar Haïti. (Beeld: interview kabinet van de president)


President Desi Bouterse kondigde vandaag, vóór vertrek naar Haïti, aan dat er meer ministers en directeuren zullen worden vervangen. Hij legde in een gesprek met perschef Clifton Limburg uit dat er wel telefonisch overleg was met Paul Somohardjo die in het buitenland vertoefde, maar niet alles kon tot in de puntjes besproken worden. Hij wil eerst afstemmen met de coalitiepartners Pertjajah Luhur en A Combinatie, voor alle stappen bekend zijn.

De president die ministers benoemt en ontslaat, deelt mee dat dinsdag of woensdag de nieuwe minister van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zullen worden beëdigd. Hij noemde geen namen. Bouterse deelde mee dat hij in coalitieverband zit en bepaalde zaken moet afstemmen. Daarom zal hij zondag, wanneer hij terug is uit Haïti verder afstemmen met de coalitiepartners.

Bouterse geeft aan dat het zwaar was om twee NDP-ministers naar huis te sturen. Vooral zijn vriendschap met Abrahams is bekend bij iedereen. Hij benadrukt dat partijbelangen zwaarder wegen dan vriendschap en dat 's landsbelangen nog groter zijn dan die van de partij. Hij heeft dit besluit moeten nemen, maar dit is nog niet het eindpunt. De president heeft verder geen boodschap aan de oppositie die vijftien jaar aan de macht was. De president denkt dat het grootste deel van de stappen die ondernomen worden, duidelijk zullen zijn vóór zijn vertrek naar China, rond de 25ste. Maar 3 juli is alles rond. Op 4 gaat Bouterse naar de Caricom-staatshoofden vergadering.

Het interview met de president kunt u hier bekijken
            video.gif video