Latere slachtoffer Bean, liet verdachten zelf binnen
14 Jun 2013, 18:00
foto


Uit het politioneel onderzoek in de zaak waarbij Wilgo Bean het leven liet in een woning aan de Limesgracht, is gebleken dat er geen sprake is van inbraak. Het latere slachtoffer zou de twee verdachten in deze zaak, Robertino T. (20) en Vincent G.(19) zelf hebben opgehaald. Hij bracht de verdachten daarna naar zijn woning.

Op de rechtszitting van donderdag verklaarde de politieman, dat bij het buurtonderzoek, Robertino T. positief werd herkend. Hij vertelde bij zijn aanhouding over zijn medeverdachte Vincent G. Deze ontkent de tenlasteleggingen, terwijl Robertino zegt dat zijn medeverdachte het slachtoffer de verwondingen heeft toegebracht. Beide verdachten hebben aangegeven dat zij niet via inbraak de woning zijn binnengegaan. Ook ooggetuigen hebben bij de politie verklaard, dat ze het slachtoffer op het erf hebben gezien met de twee verdachten.

Robertino T. was bevriend met Bean. Zij hadden afgesproken dat zij opgehaald zouden worden door het slachtoffer en seks met elkaar zouden bedrijven. Zij werden door het slachtoffer opgehaald in een blauw voertuig. De verdachten namen parfum, een sieraad en een laptop uit de woning.

Het slachtoffer was enkele dagen in Suriname, toen zijn levenloze lichaam in de woning aan de Limesgracht werd aangetroffen. Op 27 juni zal de rechter nog een agent en getuigen à de charge horen.