Notoire overtreder jachtwet, achter de tralies
14 Jun 2013, 02:00
foto


Iwan T. hoorde donderdag een vonnis van twaalf maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, tegen zich uitspreken. Hij heeft zich bij herhaling schuldig gemaakt aan overtreding van de Jachtwet. De overige keren kwam hij met een geldboete vrij. Het vonnis is conform de eis van officier van justitie, Shanta Mahadew.

Johanns merkte op dat de veroordeelde geen lering heeft getrokken uit alternatieve correcties. Eerder was hij al drie keren aangehouden voor hetzelfde delict, maar kwam telkens vrij, nadat hij boetes had betaald. Zij vond dat door slechts boetes te betalen, de verdachte zich niet heeft gecorrigeerd. Eind maart werd hij in het district Commewijne aangehouden met in zijn bezit 30.500 eieren van zeeschildpadden.

Deze eieren waren in een auto, onder goederen verstopt. De politie kreeg een tip en wachtte Iwan T. op. De veroordeelde had op de rechtszitting alles bekend. Ook gaf hij toe dat hij fout geweest was.

Raadsman Irvin Kanhai pleitte dat de dagvaarding nietig verklaard moest worden. Het strafbare feit is in het district Marowijne gepleegd, terwijl de verdachte in Commewijne is aangehouden. Johanns legde uit, dat de aanhouding in het district Commewijne is geschied en dat er niks mis was met de dagvaarding.

Saturday 23 June
Friday 22 June