Verdachte in vrijheid gesteld in mensenhandelzaak
13 Jun 2013, 22:00
foto


Claudine K., een van de verdachten in de mensenhandelzaak waarbij een veertienjarige tot sekswerkster zou zijn gemaakt, is voorlopig in vrijheid gesteld. De medeverdachten Marcel K. en Tony T. blijven echter aangehouden. Rechter Alida Johanns vond het aandeel van Claudine K. in deze zaak onvoldoende bewezen, terwijl de hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh, vier en een half jaar celstraf tegen haar had geëist. Zij is in vrijheid gesteld maar nog niet vrijgesproken.

De verdachten Marcel K., Tonny T. en Claudine K. zouden zich schuldig hebben gemaakt aan schaking, het hebben van geslachtsgemeenschap met een minderjarige en mensenhandel. Marcel K. en Tony T. hangen elk een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd. De drie verdachten ontkenden een veertienjarig meisje tot een commerciële sekswerker gemaakt te hebben. Ook beweerden ze geen seks gehad te hebben met het slachtoffer. Zij stelden dat het slachtoffer leugens heeft verteld. De rechter wil nog een getuige horen in deze zaak.

Geld nodig
Marcel K. zou het meisje rond 1 september vorig jaar hebben leren kennen en had haar op 4 september van huis opgehaald. Zij zou meegenomen zijn naar de woning van Marcel in Commewijne. Hij zou de tiener een week bij zich hebben gehouden en seks met haar hebben bedreven. Aanvankelijk hadden de ouders geen aangifte gedaan. Zij zijn eerst op onderzoek uitgegaan. Het meisje was al een aantal keren van huis weggelopen. Toen ze erachter kwamen waar hun dochter was, deden zij aangifte bij de politie op 21 september. Dit leidde tot de aanhouding van de drie verdachten.

Het slachtoffer heeft aangegeven, dat Marcel K. haar vroeg of zij als sekswerker wilde werken. Zij heeft geweigerd en wilde als schoonmaakster in dienst treden. Zij werd opgehaald door Tony T. en Claudine K. en moest als sekswerker aan de slag. Toen haar dit beroep voorgehouden werd, ging ze uiteindelijk ermee akkoord, omdat ze geld nodig had. Ook heeft het meisje verteld dat zij groepsseks heeft gehad met Tony T. en Claudine K. Deze zaak zal op 27 juli voortgezet worden.

Wanita Ramnath

Tuesday 19 June
Monday 18 June
Sunday 17 June