Scholier VOJ-Apoera verwondt medeleerling met eind hout
14 Jun 2013, 04:00
Twee scholieren van VOJ-Apoera hebben donderdagmiddag na school op de openbare weg met elkaar gevochten. M.F. heeft met een eind hout M.B. verwondingen toegebracht aan het hoofd en in het gelaat. M.B. moest voor medische hulp naar de poli van de Medische Zending. Het gaat om leerlingen van de 3e en de 4e klas.

Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt aan Starnieuws dat de twee jongens al op school ruzie met elkaar hadden gekregen. Er waren toen al klappen gevallen zonder dat iemand er iets van gemerkt heeft. Na school werd de ruzie voortgezet. De onenigheid zou te maken hebben met hun afkomst. De ene scholier is van Inheemse afkomst en de andere een Marron.

De politie van Apoera heeft de hulpofficier van justitie ingeschakeld. Benschop zegt dat afgesproken is dat de schoolleiding met beide leerlingen een hartig gesprek zal hebben. De ruzie wordt onderling bijgelegd. De school is midden in de repetitieperiode. De jongen die verwond werd met een eind hout, zal volgens de medische assistenten geen blijvende letsel overhouden.