Twee aangehouden in brute roofoverval Moiwana
13 Jun 2013, 20:10
foto
Het voertuig waarin de slachtoffers op weg waren naar Paramaribo is twee kilometer verder onbeheerd aangetroffen door de politie.


De politie is erin geslaagd twee verdachten aan te houden, in de zaak waarbij de 31-jarige supermarkt medewerker Wu Xiao Wen te Moiwana, door een brute roofoverval dinsdag het leven liet. De politie startte een intensief onderzoek met de inzet van gespecialiseerde diensten.

De supermarkthouder heeft op een locatie langs de weg naar Papatam de beschikking over personeel van een beveiligingsbedrijf. Niemand wil echter loslaten over waarom ervoor gekozen is met grote geldbedragen en goud, zonder beveiliging naar Paramaribo af te reizen.

De beveiligingsmannen zeggen aan Starnieuws dat de supermarkthouder best wel een beroep op hen kon hebben gedaan voor begeleiding. Ze beweren niet op de hoogte te zijn geweest van het bedrijfstransport naar Paramaribo. De recherche van Geyersvlijt is belast met het onderzoek. Om tactische redenen wil de politie nog geen details verstrekken over de aanhouding.

Isaak Poetisi