Carwash medewerker blijkt crimineel
13 Jun 2013, 16:00
foto


De jeugdige R.J. is door de recherche van het bureau Geyersvlijt aangehouden en opgesloten, nadat onderzoek had uitgewezen dat hij de terreinwagen van zijn moeder had gestolen en verkocht voor SRD 3000. Carwash-medewerker D.S. die de gestolen wagen heeft opgekocht, is eveneens in verzekering gesteld, zegt de politievoorlichting.

Bij D.S. zijn een aantal gedupliceerde autosleutels aangetroffen. Die auto’s waren vermoedelijk naar de carwash gebracht waar D.S. werkzaam was. Het was kennelijk de bedoeling om deze auto’s naderhand weg te maken.

Uit het onderzoek van de politie blijkt dat D.S. autobescheiden, zoals nummerbewijzen en verzekeringsbewijzen, en de autosleutels respectievelijk kopieerde en dupliceerde, wanneer de voertuigen naar het bedrijf gebracht werden om gewassen te worden. Ook maakte hij een foto van de auto’s. Zodoende werd bekend waar de auto-eigenaren woonachtig waren en konden hun auto’s naderhand gemakkelijk gestolen worden. Op deze manier is op 4 juni een autobus van een klant woonachtig aan de Anton Dragtenweg gestolen. R.J. zat in dat busje toen hij werd aangehouden.

De politie adviseert autobezitters om geen waardevolle spullen, geld, autobescheiden of/en autosleutel(s), in de auto te laten wanneer de wagen naar een carwash is gebracht. “Wees op uw hoede en laat de auto ook niet onbeheerd achter.”

Saturday 23 June
Friday 22 June