Dienst Watervoorziening vraagt VP om hulp
13 Jun 2013, 18:30
foto
Bondsleden van Dienst Watervoorziening bij Binnenlandse Zaken woensdag. (Foto: Raoul Lith)


De Confederatie van Organisaties van ’s Landsdienaren (COL) zal de besprekingen tussen de directie van Binnenlandse Zaken en de bond Dienst Watervoorziening, overnemen. Dit is woensdagavond tijdens een algemene ledenvergadering besloten. De COL heeft een brief aan vicepresident Robert Ameerali geschreven waarin wordt gevraagd in het geschil te interveniëren.

De voorzitter van de COL, Hugo Blanker, zegt aan Starnieuws dat de werknemers van de Dienst Watervoorziening bereid zijn gevonden tot zondag 16 juni op een reactie van de vicepresident te wachten. Blanker kon niet bevestigen of de werknemers hun werkzaamheden al hebben hervat.

De secretaris van de werknemersbond, Humphrey Haakmat, zegt dat er sinds de periode van minister Maurits Hassankhan op de Fiso correctie wordt gewacht. De ontevredenheid is volgens Haakmat het uitblijven van de tegoeden 2008-2010. De bond zegt dat Binnenlandse Zaken alleen tegoeden vanaf het jaar 2009 uitbetalen.
Blanker hoopt dat met het schrijven naar de vicepresident, het conflict zo snel mogelijk opgelost kan worden. De Dienst Watervoorziening valt onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Ewen Cicilson