'Seadog' staat op naam van minister Abrahams
10 Jun 2013, 00:00
foto


Uit het 'Certificaat van Deugdelijkheid' van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) blijkt dat Ramon Abrahams (minister van Openbare Werken) de eigenaar is van 'Seadog'. Partijgenoot Charles Pahlad (assembleelid Mega Combinatie/NDP) heeft het jacht aan Abrahams verkocht. President Desi Bouterse is via advocaat Jennifer van Dijk-Silos een rechtszaak begonnen tegen parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS). In Times of Suriname stond dat Bouterse het vaartuig heeft gekocht. Dit naar aanleiding van een interview met Tjin-A-Tsoi.

Pahlad heeft verteld dat hij de boot van de hand heeft gedaan, maar ontkende in alle toonaarden dat hij deze aan Bouterse of het kabinet van de president heeft verkocht. Hij wilde ook niet zeggen aan wie hij het vaartuig wel heeft verkocht en voor hoeveel. Abrahams en Pahlad coördineren samen district Wanica voor de NDP. De zaak die aanhangig is gemaakt door het staatshoofd dient 13 juni voor de rechter. Bouterse wil dat het assembleelid publiekelijk zijn verontschuldigingen aanbiedt. Hij voelt zich beledigd als persoon en als president.

Uit het certificaat van de MAS blijkt dat de motorboot (pleziervaartuig) een lengte heeft van 25.25 meter en 4.25 meter breed is. Op 9 oktober 2012 is de boot onderzocht aan de Industrieweg-zuid. Het vaartuig is ingericht voor het vervoeren van twintig personen, met inbegrip van de bemanning. Het certificaat is geldig tot 8 oktober 2013.
Advertenties