Kunstenaars tonen hun passie in 'Connection'
25 May 2013, 17:00
foto


Drie kunstenaars exposeren in de banketzaal van het Wyndham Garden Hotel.
Connection toont werk van de kunstenaars die elkaar hebben gevonden in hun passie: schilderen. Bijzonder is dat Daniël Lemmer, Miguel Keerveld en Shaundell Horton alle drie in een andere fase van hun kunstenaarschap zijn. De opening was gisteravond voor genodigden.


De drie kunstenaars kiezen elk voor een overzicht van hun werk: Daniël komt voor het eerst naar buiten met zijn werk, Miguel Keerveld kiest voor een overzicht van zijn werk vanaf 2008 tot 2012 en Shaundell laat onder andere haar geslaagde experimenten zien, waarin zij zeefdrukken verwerkt in haar schilderijen.

De drie exposanten verschillen wat hun werk betreft in stijl en thema.
Daniël Lemmer: "Mijn werk heeft voor mij alleen een reden, maar geen betekenis. Liever geef ik dan ook geen titels aan mijn werken. Ik vind het mooier als de persoon die naar mijn werk kijkt, mij vertelt wat hij of zij ziet en ervaart. Ik wil het denken van de ander juist niet beperken met mijn werk."

Miguel Keerveld: "Passie voor kunst en interesse in filosofie stellen mij in staat om een sterke persoonlijke visie te ontwikkelen. Hierdoor verwacht ik van mijzelf dat ik internationaal kan participeren. Met mijn werken nodig ik de toeschouwer uit om de moeite te nemen en door mijn ogen naar de wereld te kijken. Tegenstellingen vind ik belangrijk en symboliek speelt in mijn werk een voorname rol. Een drang is om met degenen die durven, in dialoog te gaan."

Shaundell Horton: “Ik maak collages over mijn familie en verwanten, die een vage herinnering zijn, vanwege mijn beperkte contact met hen. Mijn werken vormen een verbinding met iets kostbaars -de plaats en de mens- dat wordt vergeten door mijn generatie.”

De groepsexpositie ‘Connection’ is dagelijks te bezichtigen van 25 mei t/m 1 juni.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March