Waterberg: Sociaal zekerheidsstelsel niet gerealiseerd
24 May 2013, 20:00
foto
Celcius Waterberg, voorzitter van de BEP, heeft kritiek op de regering over uitblijven van ontwikkeling.


De ontwikkeling van het binnenland en het sociaal zekerheidsstelsel zijn niet van de grond gekomen, drie jaar na de verkiezingen. De natuurlijke hulpbronnen komen voor een groot deel uit het binnenland, maar de levensstandaard van de bevolking is niet opgetrokken. De malariamuskiet rukt weer op in gebieden waar deze was teruggedrongen.

Dit zei voorzitter Celcius Waterberg van de Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) vandaag op een persconferentie die samen met het Nieuw Front is gehouden. BEP maakte deel uit van de regering bij de verkiezingen, maar deze partij is door president Desi Bouterse uit de coalitie gezet.

Geen ontwerpwetten ingediend
Waterberg haalde aan dat er geen duidelijke stappen zijn gezet om welvaart en welzijn te brengen voor het volk. "Er ligt nog steeds geen ontwerpwet in De Nationale Assemblee", zei Waterberg, die minister van Volksgezondheid was. Sinds de vorige regeertermijn zet hij zich in voor een Algemene Ziektekosten Verzekering. Waterberg haalde aan dat ook de leerplicht nog niet is opgetrokken. Het minimumloon is eveneens niet gerealiseerd. Sociaal zwakkeren, mensen met een beperking, pensioenen en andere sociale voorzieningen zijn volgens de BEP-voorzitter niet toereikend.

Mensen in het binnenland moeten lang wachten voor zij hun geld uitgekeerd krijgen. Hij sprak ook over de hoge prijzen voor goederen die betaald moeten worden in het binnenland. Het grondenrechtenvraagstuk is ook niet opgelost. Het geven van amnestie aan de daders van 8 december 1982 was eveneens een heet hangijzer bij de evaluatie van drie jaar verkiezing. Waterberg merkte op dat het volk geen verkeerde keuzen meer moet maken bij het kiezen van leiders voor Suriname.
Advertenties