Trinidadiaanse missie bekijkt mogelijkheden groene energie
20 May 2013, 20:00
foto
Minister Jim Hok (links midden) met de delegatie van de Energy Chamber en diverse bedrijven uit TT.


Een delegatie van de Energy Chamber van Trinidad en Tobago is tot en met woensdag op een energie handelsbezoek in Suriname. De Energy Service Trade Mission is vandaag ontvangen door minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Het is de bedoeling dat Trinidadiaanse bedrijven die in de energiesector werkzaam zijn, bij dit bezoek wederzijdse voordelen met Surinaamse bedrijven bekijken.

De Energy Chamber van Trinidad & Tobago is een organisatie die de energiesector en daaraan gerelateerde bedrijfstakken van de eilanden vertegenwoordigt. De bedrijven zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden van hernieuwbare en duurzame energie.

Uitwisseling kennis
Deze organisatie heeft in 2007 en 2011 al handelsmissies naar Suriname geleid. Tijdens het oriëntatiegesprek met minister Hok is de goede samenwerking en relatie met Staatsolie Maatschappij aangehaald. “Door uitwisseling van kennis en ervaringen zullen de relaties tussen onze landen worden versterkt,” zegt Hok. Hij zegt uit te kijken naar vervolggesprekken met de leden van de Energy Chamber.

Suriname beschikt over de juiste natuurlijke bronnen om verschillende opties voor groene energie toe te passen, zegt de NH-voorlichting. De vele waterreservoirs en rivieren in Suriname zijn geschikt voor het opwekken van energie door waterkracht. In Trinidad is de aandacht voor hernieuwbare energie vrij nieuw. Men richt zich daar wat dit betreft tot nog toe vooral op wind en zonne-energie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April