Cassavetelers Coronie en Nickerie gecertificeerd
17 May 2013, 19:00
foto
Een geslaagde cursist krijgt zijn certificaat uitgereikt. (Foto: LVV)


120 deelnemers aan de drie maanden durende training cassaveteelt die door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is verzorgd in de districten Coronie en Nickerie, hebben hun certificaat ontvangen. Het bedrijf Innovative Agro Productions zal individuele contracten met de cassavetelers aangaan. Tot dit moment worden zij verder begeleid worden LVV. “Wij als LVV trainen en begeleiden u en u moet gaan produceren”, zei Paimoen Wongsowikromo van het ministerie aan de geslaagden.

Medewerkers van LVV hebben de training in Coronie, Wageningen, Paradijs, Nieuw-Nickerie en in de Clara Polder verzorgd. De cursisten hebben volgens internationale regels en plantmethodes, cassave-velden leren aanleggen en irrigeren. De cursisten hebben geleerd hoe plantmateriaal te maken en hoe de plant te verzorgen. Landelijk zijn er nu meer dan 700 mensen opgeleid.

Met de opleiding is gestalte gegeven aan een van de doelen van de regering om de landbouw te diversifiëren en de sector meer te richten op de export, zegt de voorlichting van LVV. Nu zijn er in Nickerie ten minste twee ondernemers die grote cassave aanplanten hebben aangelegd. Het is de bedoeling om net als in het district Para, ook in Saramacca een cassave-verwerkingsunit op de zetten voor de export van dit product.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April