Moira Morroy's Studio viert tien jaar dansplezier
11 May 2013, 20:00
foto


Met de dansuitvoering 'Moving 10 Years Through the Joy of Dance' viert Moira Morroy’s Movement Studio het komende weekend in Theater Thalia haar tiende jaar van leerlingenvoorstellingen. Dit is haar twaalfde leerlingenvoorstelling sinds 2003.

Toen Moira Morroy’s Movement Studio op 7 en 8 juni 2003 haar debuut maakte met de leerlingenvoorstelling, 'Props', was het een voorzichtig begin in de gehoorzaal van het CCS. Al gauw bleek de gehoorzaal te klein en twee dagen te weinig voor de publieke belangstelling die er bestond voor de voorstelling, zegt Moira. In 2004 verhuisde de leerlingenvoorstelling naar de grotere locatie: Theater Thalia. De derde leerlingenvoorstelling 'Movie Medley Movement' werd slechts twee dagen gehouden. Maar de in totaal 1000 zitplaatsen van twee voorstellingen bleken ook te weinig. De vierde en volgende leerlingenvoorstellingen - die elk jaar in het Pinksterweekend worden gehouden - werden drie dagenlang voor uitverkochte zalen in Theater Thalia gepresenteerd.

Gastoptredens
Alle leerlingen van de school doen mee, ongeacht hun niveau van expertise. Ze zijn tussen de 3 en 60 jaar oud en ervaren allemaal 'the joy of dance'. De twaalfde leerlingenvoorstelling van Moira Morroy’s Movement Studio wordt een feestelijke happening, waarvoor choreografieën van de afgelopen tien jaar zijn gekozen, hier en daar aangepast aan de nieuwe generatie leerlingen die ze gaan uitvoeren.

De feestelijkheid wordt vergroot door de samenwerkingsverbanden die Moira Morroy’s Movement Studio door de jaren heen heeft opgebouwd te verstevigen met gastoptredens van onder andere Rekha Mungra en haar bellydance-leerlingen, dansers met een gehoorbeperking van de Kennedy Stichting, Toorya Sewberathmisher van Namita Nritya Vidya Bhavan onder leiding van Namita Ajodhia, Vilani Amatpawiro van de dans afdeling van Sana Budaya onder leiding van Dweight Warsodikromo, Stephanie Muringen van the Moira Morroy Movers on Wheels en ex-leden van the Moira Morroy Youth Movers.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April