Somohardjo maakt het nog goed met tehuizen
07 May 2013, 13:30
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur.


De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, zegt dat hij het goed zal maken met kindertehuizen, die geen pakketten hebben ontvangen. De organisatie rond de viering van de 70ste verjaardag van Somohardjo had kindertehuizen beloofd langs te komen, maar dat is tot vandaag niet gebeurd.

"De kinderen zijn heel teleurgesteld. Wij hebben een paar keer gebeld, maar de mensen zijn niet langs gekomen", zeggen twee kindertehuizen aan Starnieuws. Somohardjo zegt dat hij de opdracht gegeven had om tehuizen voor seniorenburgers en kinderen met een beperking pakketten te verstrekken. "Ik dacht dat het allemaal gebeurd is", zegt de politicus. "Maar vandaag hebben wij assembleevergadering. Ik zal het natrekken en het goed maken", deelt Somohardjo aan Starnieuws mee.

Bronto Somohardjo, die de organisatie coördineerde, zegt dat diverse tehuizen pakketten hebben ontvangen. "Wij wilden de namen hebben van de personen zodat we niemand zouden overslaan. Het is met veel tehuizen goed gegaan. Twee hadden geen namen doorgegeven", zegt Bronto. De tehuizen die overgeslagen zijn, vinden het ongehoord dat kinderen voor niks blij gemaakt zijn. "Ik maak het goed", belooft Somohardjo. "Wij hebben juist gegeven zonder hiervoor publiciteit te zoeken. Ik vind het jammer dat we nu negatief in het nieuws komen, terwijl wij uit ons hart hebben willen geven", merkt Bronto op.