CLO vraagt DSB miljoenen renteloze lening
07 May 2013, 11:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) heeft De Surinaamsche Bank (DSB) benadert voor een renteloze lening van SRD 5,5 miljoen. Het geld zal worden gebruikt om ongeveer 80 woningen 'voor de Surinaamse mens' op te zetten.

De vakcentrale wijst erop dat nadat de woningen zijn opgezet en toegewezen, de ‘eigenaren’ 5 procent rente moeten betalen over de gepleegde onkosten.”Deze benadering is natuurlijk heel simpel, maar kan in belangrijke mate verlichtend zijn bij de loop naar verbetering van de woonsituatie van ons volk,” schrijft CLO-voorzitter Ronald Hooghart in zijn brief naar de DSB.

Hij leidt de brief in met felicitaties naar de financiële onderneming met haar bereikte succes in het afgelopen jaar. De DSB boekte een winst van SRD 61 miljoen. Hooghart vindt dat de samenleving hierdoor gestimuleerd wordt om de gewenste ontwikkelingen in de Republiek Suriname te bereiken. “Zij vindt ook dat deze ontwikkeling een zeer belangrijk teken is in het kader van de wenselijkheden van dit volk.”

De CLO-voorman voegt eraan toe dat de samenleving ook uitkijkt naar meerdere vormen van groot maatschappelijk succes. En het is in dit kader dat de CLO een beroep doet op de DSB om mee te werken aan vernieuwde huizenbouwprogramma’s “wat tot veel succes in voortgangsontwikkeling kan leiden.”