Wielrenwedstrijden te Bernarddorp
07 May 2013, 05:00
foto
Enkele jeugdige wielrenners aan de start.


Bernarddorp in het district Para, was zondag het toneel van interclub wielrenwedstrijden, georganiseerd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Het evenement had de 'zegen' van de Surinaamse Wielren Unie.

Het meetmoment is een uitvloeisel van de activiteiten van het project met de Cubaanse coaches en was bedoeld om de jeugdwielrenners die participeren in het programma met deze coaches, nog meer wedstrijdervaring te laten opdoen met deze categorie van races.

Rudi Esajas, directielid op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, benadrukte het belang van sport en moedigde daarom de aanwezige jeugd aan om op de ingeslagen weg door te gaan en hij drukte vooral de ouders op het hart om hun pupillen daarbij bij te staan.

In totaal verschenen 72 jeugdigen aan de start die mekaar in verschillende categorieën bestreden. De volgende verenigingen hebben deelgenomen: VVV, Yellow Birds, Presto, Club Noord, Team dorp, met wielrenners uit Lelydorp en Wageningen, en wielrenners uit het wielrenproject van het ministerie uit wielrenverenigingen Zuid en Para ( beide in oprichting).