Damkampioen Arief Salarbaks gehuldigd
07 May 2013, 01:00
foto
Jabbar Imamdi overhandigt trofee aan Arief


Arief Salarbaks, die onlangs de gevestigde 'damorde' versloeg en daarmee beslag legde op da felbegeerde titel: landskampioen van Suriname, is door Randjiet Boys gehuldigd.

Salarbaks werd door zijn thuisvereniging vrijdag gehuldigd als blijk van waardering voor het behalen van van de landskampioenstitel dammen 2013. In aanwezigheid van familie, het bestuur van de Surinaamse Dambond, alle damfinalisten 2013, de arbiters en vertegenwoordigers van alle damverenigingen, werd hij in de bloemetjes gezet.

Randjiet Boys zal in samenspraak met de Dambond een verzoek doen aan Sportzaken voor ondersteuning van dergelijke talenten bij hun studie, zodat de combinatie sport-studie beter kan.

Geschenken
Arief kreeg behalve een mooie eigendomstrofee, ook een prachtige ruiker, US$ 1000 gesponsord door de heren Jabbar Imamdi (voorzitter SCS Randjiet) en Raj Narain. Damdokter John Sadiek overhandigde een pakket damboeken en SRD 500 namens zijn gezin.

De vereniging zal zich beijveren Arief’te helpen om zijn droom te verwezenlijken om Pan-Amerikaans kampioen te worden en daarmee de GMI titel (Internationaal Groot Meester) te behalen.