23-jarige voor de tweede keer gevonnist
06 May 2013, 22:30
foto


De 23-jarige Leandro G. is op de rechtszitting van maandag voor de tweede keer gevonnist. Rechter Maytrie Kuldipsingh legde hem een celstraf van vijf jaar onvoorwaardelijk op met aftrek van de tijd in voorarrest. Hij had met nog twee anderen een inbraak gepleegd middels geweld. Op 21-jarige leeftijd had hij al een beroving gepleegd en ging toen voor tweeënhalf jaar de bak in.

Officier van Justitie, Roy Elgin, had een straf geëist van vijf jaar onvoorwaardelijk. De rechter vond dat de veroordeelde geen lering heeft getrokken. Op 19 oktober vorig jaar werd een gezin in het district Wanica verrast door drie mannen, van wie één gemaskerd was. Op dat moment waren man, vrouw en hun dochter samen in de woning. Een van de criminelen kwam met de man naar de deur en commandeerde de echtgenote deze te openen. De man had een scheur- en snijwond op het voorhoofd opgelopen door de slagen die hij geïncasseerd had.

Voldoende bewijzen
De daders gingen met een Ipad, een voertuig, BlackBerry, flatscreen monitor en een bedrag van SRD 2550 ervandoor. De slachtoffers hadden Leandro G. positief herkend, maar hij bleef ontkennen de daden gepleegd te hebben. De spullen werden doorverkocht. De Ipad werd aan een winkelier voor SRD 500 verkocht. Volgens Leandro G. had hij het apparaat voor SRD 300 gekocht en voor SRD 500 doorverkocht. Op de Ipad was dropbox geïnstalleerd en de dochter van de familie zag ineens foto’s op haar computer. De foto’s hebben zij toen voor de politie gebracht en wisten zo dat het apparaat doorverkocht was.

Kuldipsingh achtte de tenlasteleggingen bewezen. Zij merkte op dat de slachtoffers zich vreselijk onveilig voelen. Zij zijn getraumatiseerd en hebben ook nog immateriële schade opgelopen door de beroving. Een van de medeverdachten, Sergio R., kreeg voor heling vijf maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk, met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Op 21 januari van dit jaar werd hij voorlopig in vrijheid gesteld. Hij is nu op vrije voeten. Sergio R. had de tablet aan de winkelier verkocht, terwijl hij volgens de rechter wist dat het om gestolen goed ging. De winkelier had hem ook herkend. Hij had zijn straf al in voorarrest uitgezeten.

Wanita Ramnath