Verdieping voor professionals in financiële sector
06 May 2013, 17:00
foto
Prof. Dr. Peter Diekman, de inleider van vandaag (Foto: Raoul Lith)


Voor professionals in de Surinaamse financiële wereld, is vandaag een driedaags financieel seminar begonnen. Zij verdiepen zich verder in tal van aspecten die te maken hebben met hun werk.

De financiële wereld bevindt zich in een fase van herstructurering, aanpassing en strengere regulering en dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Dit geldt met name voor bestuurders en staffunctionarissen op het gebied van Governance, Compliance, Risk, Internal Control en Treasury Management. Organisator Limebridge financieel en adviesbureau wil met dit seminar dieper inzicht geven in deze onderwerpen.

Op het seminar wordt aandacht besteed aan de nieuwe wet Toezicht Bank- en Kredietwezen en het effect van deze wet op het financieel wezen in Suriname. De participanten krijgen inzicht in de technieken van ‘treasury, corporate finance’ die worden gebruikt door internationale organisaties en het ontwikkelen van praktische vaardigheden en kennis die direct kan worden toegepast.

Hedendaagse vereisten
Robert Gray van Trikt van Limebridge hoopt dat in een latere fase ook de overheidsinstanties die zelf deze wetten hebben doorgevoerd zich verder verdiepen in de wetgeving. “Elke financiële instantie die onder toezicht staat van de Centrale Bank van Suriname zou moeten voldoen aan wat in de wet wordt aangegeven.” Hij waarschuwt ervoor dat Suriname niet per ongeluk zou moeten komen op en black-list, omdat niet wordt voldaan aan de hedendaagse vereisten die gelden in de financiële wereld.

Uit het bedrijfsleven zijn er ruim 40 personen die meedoen aan het seminar. De trainingen worden verzorgd door onder andere hoogleraren van de Erasmus universiteit in Rotterdam en andere internationaal gerenommeerde instituten.