Parwani organiseert gezondheidsdag in Saramacca
05 May 2013, 18:30
foto
De bewoners van district Saramacca hebben goed gebruik gemaakt van de gezondheidsdag te Groningen.


Lions club Parwani heeft samen met het districtscommissariaat Saramacca en de RGD Groningen een gezondheidsdag georganiseerd voor de bewoners van Saramacca op de polikliniek te Groningen. De districtsbewoners konden gratis hun oog laten nazien en bloeddruk- en gewichtsmetingen doen.

Er was zaterdag eveneens allerhande informatie over gezondheid ,voeding en voorlichting van Stichting Lobi, RTCS en de stichting Nier Dialyse Centrum. Aan de gezondheidsdag hebben meegedaan de Mobiele Oog Poli van de Lions, J.T.V, All Vision, RTCS, Stichting Nier Dialyse Centrum (AZP), RGD- Saramacca, Stichting Lobi, Staatsolie, Lions Club Parwani en de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani.

Andre Soeperman, commissievoorzitter van Lions Club Parwani, is tevreden met de respons. Hij zegt dat de Lions centraal staat om de mensen, vooral in de districten, van dienst te zijn. De serviceclub probeert met deze projecten de noden van het volk en vooral in de afgelegen gebieden waar er geen oogzorg is op een professionele manier aan te pakken. En omdat suiker- en bloeddruk medeveroorzakers zijn van oogproblemen, zijn er ook metingen verricht. De club wil in de toekomst meer van deze projecten uitvoeren in het district.

Ramdhani is zeer trots op Lions Club Parwani en Staatsolie Maatschappij N.V.die dit project mogelijk hebben gemaakt voor de bewoners van Saramacca. Hij bedankte de districtsbewoners voor het welslagen van deze gezondheidsdag. “Honderden mensen van het district hebben deelgenomen aan deze dag en ze zijn blij dat zij gratis gebruik konden maken van de medische diensten, dichtbij huis.”

Wanita Ramnath