Sluisdeur plantage Drielsma vervangen
06 May 2013, 06:00
foto
De sluisdeur van plantage Drielsma wordt vervangen.


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan heeft de sluisdeur van plantage Drielsma te Houttuin in het district Wanica dringend moeten vervangen. De kapotte sluisdeur zorgde voor veel wateroverlast. Diverse percelen aan de Tout Lui Fautweg kwamen bij hoog waterstand blank te liggen.

Jiawan zegt aan Starnieuws dat de Civiel Technische dienst van het districtscommissariaat de werkzaamheden zelf heeft uitgevoerd. Het werk moest versneld worden uitgevoerd, om het leed in te perken. Deze sluis ligt naast het complex waar de raffinaderij van Staatsolie wordt opgezet.

De dc kan zich niet voorstellen dat opruimingsbedrijven de geledigde septic tanks bij deze sluis dumpen. Ondanks de onhygiënische toestand is er toch gewerkt, zegt Jiawan. Hij merkt op dat er aardig wat sluizen in het district zijn aangepakt, “maar de natte infrastructuur is nog niet wat het wezen moet.” Ook het achterstalling onderhoud wordt zoveel als mogelijk ingelopen. Jiawan heeft eerst alles in kaart gebracht en pakt de natte infrastructuur stapsgewijs aan. Het kost enorm veel om alles meteen aan te pakken, zegt hij.

Wanita Ramnath