Saramacca krijgt schoonmaakbeurt
05 May 2013, 06:00
foto


Het districtscommissariaat van Saramacca heeft in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Directoraat Openbaar Groen een gezamenlijke schoonmaakactie gehouden in het district. Alle hoofd- en zijwegen zijn ontdaan van zwerfvuil. Dit is niet de eerste keer dat het district van zwerfvuil wordt ontdaan.

Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat het doel is om meer bewustzijn bij de burgers opgang te brengen. “Er moet meer respect voor leven op aarde getoond worden. Verder moet het bewustzijn over de groeiende problemen rond lucht-, water en bodemvervuiling op gang gebracht worden. Burgers zullen steeds aangemoedigd worden om mee te werken aan een schoon Suriname”, deelt Ramdhani mee.

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft dit project deels mogelijk gemaakt. Er is door het bedrijf gezorgd voor vuilniszakken, handschoenen en vrachtwagens.
Ramdhani doet een beroep op de gemeenschap om geen vuil te dumpen op bermen. Volgens Ramdhani is de vuilproblematiek zorgwekkend in het district. Hiervoor heeft de dc vaker aandacht gevraag, maar zonder resultaat. Ramdhani denkt aan het opleggen van boetes aan mensen die zich schuldig maken aan het dumpen van vuil.


Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June