Pertjajah Luhur pakt flink uit op jaardag Somohardjo
05 May 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse en de voorzitter van Pertjajah Luhur Paul Somohardjo op het drukbezochte feest. (Foto: René Gompers)


Het is een en al feest in en rond het partijgebouw van Pertjajah Luhur (PL). De 70ste verjaardag van partijvoorzitter Paul Somohardjo wordt groots gevierd. President Desi Bouterse stelde de PL als voorbeeld als het gaat om natievorming. De partij is uitgegroeid tot een nationale partij. De presidentiële pet afzettend, zei Bouterse dat de Nationale Democratische Partij ook een 'mix-max-partij' is.

Diverse politieke leiders en Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, wensten Somohardjo nog vele gezonde jaren toe. Namens de kinderen zei zoon Bronto dat zij de beste vader van de wereld hebben. "Wij zijn trots op u en houden van u", merkte hij op. Somohardjo hield een korte toespraak en stond samen met zijn vrouw Amina Pardi, die ambassadeur in Indonesië is, en zoon Wini op het podium. Hij zei dat zijn vrouw de motor is achter hem en vroeg een applaus voor haar bijdrage.

Bouterse zei dat hij de coalitiepartijen bedankt voor de steun die gegeven is voor het vele werk dat verzet wordt. Hij merkt op dat er nog veel te doen is. De president bedankte Pertjajah Luhur, met name Somohardjo, voor de steun die hij geeft. Het feest zal tot de kleine uurtjes duren. Diverse bands treden er op "en eten en drinken zijn gratis", deelde Somohardjo mee. Per slot van rekening is het feest.