Verloskundigen houden succesvolle open dag in Nickerie
04 May 2013, 18:00
foto
Verloskundigen bezig met onderzoek.


De verloskundigen van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) en van de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) Nickerie hebben vandaag een succesvolle open dag gehouden bij de markt. De opkomst was buiten verwachting. Er hebben zich meer dan 600 personen aangemeld om hun bloeddruk en gewicht te meten en ook zwangere vrouwen hebben informatie ingewonnen.

Zuster Jenny Pelswijk, hoofd van de verloskamer LMSZN, meldt dat de open dag is gehouden omdat de 'nursing week' vandaag begonnen is met het oog op de Dag der Verpleging op 12 mei. Op zondag 5 mei is de Internationale Dag voor de Zwangeren. Pelswijk geeft aan dat ze bijzonder tevreden is met de opkomst en dat alle zwangeren die zich hebben aangemeld ook een pakketje hebben meegekregen.

Op dinsdag 8 mei om 19.00 uur houdt de internist/infectioloog Elske Hoornenborg in de poliruimte van het LMSZN een lezing over hiv tijdens de zwangerschap. Op vrijdag 10 mei vindt de huldiging plaats van verpleegkundige, ziekenverzorgende en verpleegassistent van het jaar. Op zaterdag 11 mei wordt de LMSZN traditionele 5 km wandel- en trimloop gehouden door de straten van Nw. Nickerie en de nursing week wordt afgesloten met een voetbalwedstrijd tussen het LMSZN en de politie Nickerie.