Miss India Suriname behaalt nog één titel
04 May 2013, 22:00
foto
Varsha Ramratan met haar scriptiebegeleider Jimmy Kasdipowidjojo. (Foto: Tjein Manorath)


Varsha Ramratan, Miss India Suriname, is op 3 mei afgestudeerd als Bachelor of Law (LL.B) aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. In aanwezigheid van ruim vijftig mensen verdedigde de Miss haar thesis met als titel, 'De berechting van Charles Taylor door het Internationaal Strafhof' en behaalde een zeven.

Gedurende vier en een half jaar is de schoonheid verbonden geweest aan de studierichting Internationaal Recht. “Ik ben al mijn beloftes nagekomen die ik heb gemaakt met het volk van Suriname. Als Miss ben je er niet alleen om te wuiven en foto’s te laten klikken, maar het is je plicht om je in te zetten op elk vlak”, zegt Ramratan.

Doel gehaald
De studie afronden was ook één van de belangrijkste doelen die Ramratan wilde bereiken tijdens haar zittingstermijn. “Als Miss zijn heb ik het ontzettend zwaar gehad om mijn projecten te kunnen combineren met het intensieve werken aan mijn thesis. Maar hiermee wil ik direct meegeven dat juist omdat ik Miss ben het meer dan een 'MUST' was om binnen mijn zittingstermijn af te studeren. Zo kunnen andere dames verzekerd meedingen naar de titel tijdens de komende verkiezing.”

Ramratan vertelt trots dat zij als jurist nu in een andere fase van haar leven terecht is gekomen. De ervaring die zij heeft opgedaan als Miss, is goed van pas gekomen tijdens de verdediging van haar thesis. Miss India Suriname die ook de titels, Miss Beautiful Skin, Miss Performance en Miss Sympathica draagt, kreeg onder luid gejuich van genodigden haar LL.B titel van de scriptiecommissie. “Ik ga nu voor de graad van Master in Law en al mijn culturele en sociale projecten blijven doen totdat ik mijn kroon overdraag”, zegt de afgestudeerde Miss met een glimlach.

Sushma Biere