Thakoersingh: Periode RCR Zorghotel afgesloten
04 May 2013, 14:15
foto


"De periode van het RCR Zorghotel aan de Anton Dragtenweg is afgesloten. Vanmiddag wordt het Medical Center en Grand Riverside Hotel geopend. Het gaat om een vier sterren hotel met een geweldige locatie aan de Surinamerivier. Ik denk dat dit concept beter zal werken”, zegt ondernemer Redjinder Thakoersingh aan Starnieuws.

Thakoersingh is op deze locatie in januari 2011 gestart met een zorghotel. Dit heeft niet beantwoord aan de verwachtingen. Volgens hem ligt het vooral aan de wetgeving die gewijzigd is in Nederland waardoor de verzekering de kosten die erbij komen voor behandeling en revalidatie in het zorghotel, niet meer dekte. Ook lokaal waren er wat problemen met het aantrekken van specialisten. De verkoop van het gebouw aan het kabinet van de president is niet doorgegaan.

Medische zorg blijft
De aanvankelijke gedachte wordt echter niet helemaal verlaten. Nog steeds kunnen mensen voor diverse behandelingen en bevallingen terecht in het Medical Center. Ruim dertig kamers zijn beschikbaar hiervoor. Er is een samenwerkingsovereenkomst met het St. Vincentius ziekenhuis. Met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden gesprekken gevoerd en ook specialisten zullen worden aangetrokken, deelt Thakoersingh mee. Dialyseren is eveneens mogelijk in het Medical Center. Het dienstenpakket moet nog worden samengesteld.

Voor mensen die willen logeren in het Grand Riverside Hotel, zijn er 24 hotelkamers gereserveerd. Vanaf US$ 65 voor een tweepersoonskamer, kunnen mensen overnachten in het hotel, zegt Thakoersingh. "Wij zijn echt niet zo duur als mensen denken", stelt hij. De ondernemer richt zich ook op de Caribische en Amerikaanse markt, naast de Nederlanders die ook worden verwacht.