SAO-cursisten Apoera ontvangen certificaat
04 May 2013, 10:00
foto
De geslaagden met hun certificaat.


Dertig succesvolle deelnemers aan een cursus textiele vaardigheden van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) in Apoera, hebben hun certificaat ontvangen. Bij de training lag het accent op het vervaardigen van ketelpakken. Het bedrijf Greenheart International zal honderden ketelpakken laten vervaardigen door de geslaagden.

Volgens Steven Relyveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SAO, is met het resultaat van de cursus één van de doelstellingen van de regering om armoede te bestrijden bereikt. De waarnemend directeur van de SAO, Radjesh Hemradj, prees het enthousiasme van de cursisten en de instructrice, mevrouw Cabenda. Er was slechts één uitvaller.

Behoefte kenbaar maken
De vertegenwoordiger van de districtscommissaris mevrouw Gangaram Panday, ziet evenals de kapiteins van Apoera en Washabo, respectievelijk Carlo Lewis en Ricardo Mac Intosch, voldoende mogelijkheden voor de lokale gemeenschap. “Echter moeten de tools, zoals trainingen, worden aangeboden opdat de gemeenschap zich verder kan ontwikkelen”, zeggen zij.

De SAO roept bedrijven in verschillende districten en het binnenland op, om hun behoefte kenbaar te maken. Op dezelfde wijze zoals dat in Apoera is gedaan, zal SAO met trainingen inspelen op de behoefte. Hierdoor kunnen de bewoners ook inkomsten genereren via bedrijven die in het gebied hun bedrijfsactiviteiten ontplooien, zegt de voorlichting van ATM.