Waterweek krijgt follow-up met indiening verslag
04 May 2013, 08:00
foto
Groepsfoto met de commissieleden. Vlnr Moedio Tirtotaroeno, minister Jim Hok, Chiquita Resomardono (EBS-vertegenwoordiger) en Cyriel Eersteling (beleidsadviseur NH).


Leden van de Steering commissie Waterweek 2013, hebben het verslag van de in maart gehouden tweedaagse Waterweek workshop ingediend bij minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Hij zal het verslag indienen bij De Nationale Assemblee. De commissie was onder leiding van Moedio Tirtotaroeno.

Tijdens de workshop is begonnen met het opstellen van een raamwerk, dat in de toekomst voor een gestructureerde wetgeving moet zorgen voor het zuinige en verantwoorde gebruik van de waardevolle hulpbron water. De slogan ‘Laten wij ook zorgen voor het water van morgen’ was de drijfveer voor het maken en indienen van het verslag.

“Het is belangrijk dat doelgroepen, zoals de studenten van de universiteit, weten dat de workshop niet alleen bij een bespreking is gebleven. Er zal nu actie worden gevoerd”, zegt Hok. “Het begint allemaal met het nemen van de verantwoordelijkheid om zuinig te zijn met ons water.”

Net als in de mijnbouw, waar er reeds alternatieve ontwikkelingen worden bekeken om duurzaam te mijnen, zal dat ook gelden voor de watervoorziening. Hok is ervan overtuigd dat met de projecten waar het ministerie zich binnenkort op zal richten, ook in deze sector een goede wetenschappelijke ontwikkeling zal plaatsvinden, zegt de voorlichting van NH.