Gedetineerden Hazard vieren arbeidersdag
01 May 2013, 17:45
foto
Het voetbalteam van de gedetineerden (in blauw) samen met vereniging Cruzeiro. (Foto: Hazard)


De gedetineerden van de Strafinrichting Hazard hebben 1 mei met een vriendschappelijke voetbalwedstrijd gevierd. Ze kwamen uit tegen de vereniging Cruzeiro die uitkomt in de Nickerie Voetbal Bond.

Otmar Ling, onderdirekteur bij Hazard, zegt dat ook de gedetineerden die dagelijks werkzaamheden uitvoeren, hetzij bij de bouwwerkzaamheden, in de tuin en op de boerderij van Hazard, recht hebben op arbeidersdag. Ook met het oog op resocialisatie is het goed dat de gedetineerden wat sportactiviteiten ontplooien.

Cruzeiro heeft de ontmoeting met 5-1 gewonnen. De gedetineerden waren echter enthousiast om hun kunnen te tonen en leken niet echt onder de indruk van hun verlies. Binnen de strafinrichting wordt op de zondagmiddag ook een interne voetbalcompetitie gehouden, vertelt Ling.

Er zijn vier ploegen in de inrichting die tegen elkaar spelen en de kampioenswedstrijd wordt over twee weken gespeeld. De winnaar krijgt dan een houten trofee die de gedetineerden zelf hebben gemaakt van mahoniehout. Ling zegt dat er regelmatig wordt gesport in de inrichting. Zo wordt op de dinsdagmiddag cricket gespeeld.

Saturday 23 June
Friday 22 June